Първото хапче за ковид, което е разгледано  и разрешено от

...
Първото хапче за ковид, което е разгледано  и разрешено от
Коментари Харесай

Срещу Ковид-19 и грип: Разработват комбинирана ваксина, ще се слага веднъж в годината

Първото хапче за коронавирус, което е разгледано  и позволено от европейската организация, е “Паксловит ”. Предполагам, че след март месец ще го има и у нас. Това разгласи в ефира на БТВ професор Илко Гетов

“Текат договарянията сред националните страни, Европейската комисия и компанията, която го създава. То може пъкъл се приема от пациенти, които нямат нарушаване на бъбречната и чернодробната функционалност. Терапията би трябвало да ес стартира още при първите признаци. Клиничните изследвания демонстрират, че понижава смъртността с към 10 пъти. Вероятно няма да бъде налично в аптечната мрежа “, изясни той.

80% по-малка е вероятността имунизиран да популяризира вируса, изясни професорът. Очаква се бустерните дози да не са нужни в бъдеще.

“В бъдеще се приказва за еднократно, годишно  имунизиране, по сходство на противо грип ната ваксина. В Съединени американски щати се работи по комбинирана ваксина против сезонен грип и против ковид , което още повече ще облекчи системата ”, обясни проф. Гетов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР